Вероватносне логике, 13. јул 2017.

Наредни састанак Семинара биће одржан у четвртак 13. јула 2017. у сали 301ф Математичког института САНУ са почетком у 15 часова.

Предавач: Наташа Глишовић

Тема предавања: Оптимизација кластеровања коришћењем метахеуристичких алгоритама

детаљније

Семинар за примењену математику

Семинар за примењену математику започео је са радом 1975. године и од тада редовно одржава  састанке у Математичком Институту САНУ. Још на почетку рада Семинара један од главних циљева организатора био је да потпомогне повезивање математике и других наука путем успостављања, охрабривања и унапређивања сарадње истраживача и научника из разних области у циљу решавања актуелних практичних проблема.

детаљније

Семинар Математика и примене

Семинар Математика и примене основан је у намери популаризације математике. На семинару се разматрају  везе математике са другим областима (физика, хемија, економија, инжењерске науке), методика и примене математике. Поред мултидисциплинарних проблема, на семинару се излажу и радови из теоријске математике.

детаљније

Семинар ЦГТА

Ц - комбинаторика
Г - геометрија
Т - топологија
А - алгебра

детаљније

Семинар за топологију

Општа топологија изучава непрекидна пресликавања тополошких простора. Један од основних задатака опште топологије је уочавање и испитивање тополошких инваријанти - особина простора које се чувају при хомеоморфизмима.

детаљније

Семинар Катедре за рачунарство и информатику

Семинар Катедре за рачунарство и информатику води порекло од Семинара за рачунарство и информатику, основаног далеке 1977. године. Од оснивања Катедре, 1987. године, Семинар ради, са повременим краћим прекидима, под садашњим именом. Семинар је основао и први руководио њиме проф. Недељко Парезановић. Каснији руководиоци Семинара били су проф. Војислав Стојковић, проф. Гордана Павловић- Лажетић, доц. Ненад Митић, проф. Душко Витас. На Семинару се излажу научни разултати из различитих области рачунарства, истраживача са Математичког факултета као и гостујућих истраживача из земље и иностранства.

Више информација на страници Семинара
http://computing.matf.bg.ac.rs/

детаљније

Арго семинар

Арго семинар је семинар Арго групе. Бави се углавном, али не искључиво, аутоматским резоновањем и применама, теоријским рачунарством, вештачком интелигенцијом и дата-мининг-ом. Семинар је посвећен углавном студентима последипломцима. У принципу, први део семинара је туторијалски, у другом се излажу истраживачки проблеми.

детаљније

Семинар Геометрија, визуелизација и образовање са применама

Овај семинар се одржава у оквиру Пројекта Геометрија, образовање и визуелизација са применама МНТР (пројекат 1646 од 2002-2005, а пројекат 144032 од 2006. године) од 2002. године.

Место одржавања: Математички факултет, Студентски трг16, 4. спрат, сала 843

Време одржавања: четвртком од 17:00

детаљније

Од Анализе до Алгебре (преко Геометрије и Топологије) Семинар пројекта ОН144020

Пројекат ОН144020, у току школске 2006/2007 године организује семинар. Термин семинара је: Уторак од 16:15 до 18 часова, сала 704 на Математичком факултету, Студентски трг 16-18

детаљније

Теорија вероватноћа и математичка статистика

Четвртак, 2. април 2009, 16h, сала 706

Ивана Бјелић (UNICEF консултант)

СТАТИСТИЧКА АНАЛИЗА ДЕМОГРАФСКИХ И СОЦИО-ЕКОНОМСКИХ ПОКАЗАТЕЛЈА

   Тема предавања ће бити истраживања о демографским и социо-економским показатељима на домаћинствима у Србији.

Обавештење!

У времену од 24. до 31. маја ове године гост нашег Факултета биће

GENNADY SAMORODNITSKY, Cornell University, USA

Током боравка у Београду професор Samorodnitsky ће одржати
три предавања. Више о њима можете прочитати овде

детаљније

Семинар из астрономије и астрофизике

Катедра за астрономију од 2000. године сваког другог уторка, са почетком у 18 сати, у учионици 809, организује семинар под називом: "Семинар из астрономије и астрофизике".

Координатор: Дејан Урошевић

Уторак 5. мај 2009. године, 18х

Весна Борка Јовановић
Одређивање спектралних индекса радио-петљи између 1420, 820 и 408 МХз

детаљније

Семинар из биоинформатике

Циљ семинара из биоинформатике је да, окупљањем свих заинтересованих за биоинформатику и сродне проблематике, допринесе унапређењу ове интересантне и важне мултидисциплинарне научне области.

детаљније

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести