Семинар за вештачку интелигенцију, 27. март 2024.

Наредни састанак Семинара биће одржан онлајн у среду, 27. марта 2024. са почетком у 19 часова.
 
Предавачи: Андреја Тепавчевић, Математички институт САНУ, Природно-математички факултет Универзитета у Новом Саду и Ивана Штајнер-Папуга, Природно-математички факултет Универзитета у Новом Саду
 
Наслов предавања: НАПРЕДНЕ ТЕХНИКЕ МАТЕМАТИЧКЕ АГРЕГАЦИЈЕ И АПРОКСИМАТИВНОГ РЕШАВАЊА ЈЕДНАЧИНА У ДИГИТАЛНИМ ОПЕРАЦИОНИМ ИСТРАЖИВАЊИМА (AT MATADOR)
 
Апстракт:
На овом предавању биће изложени циљеви и почетни резултати пројекта AT MATADOR који је одобрен у програму ПРИЗМА Фонда за науку Републике Србије. Циљ пројекта је  развој и истраживање нових техника у савременим математичким областима које укључују операторе агрегације и решавање апроксимативних једначина.  Технике које се користе потичу из математичких структура са новим процедурама заснованим на савременим математичким алатима из теорије фази скупова и теорије доношења одлука, као што су оператори агрегације, фази мере и фази релационе једначине. Користе се алгебарске структуре прилагођене проблемима којима се бавимо, са посебним освртом на решавање проблема у дигиталној форензици. Почетни резултати који су добијени су решавање нових типова релационих једначина, карактеризација и класификација П-скупова, као и даље испитивање функција корисности заснованих на узајамно дистрибутивним паровима оператора агрегације, при чему је акценат на операторима агрегације са анихилатором.
 
Истраживање спроведено уз подршку Фонда за науку Републике Србије, БРОЈ ПРОЈЕКТА 6565, Напредне технике математичке агрегације и апроксимативног решавања једначина у дигиталним операционим истраживањима AT-MATADOR.
 

Напомена: Регистрациона форма за учешће на Семинару је доступна на линку:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/CW5nJWDSEZDj7p32p

Уколико желите само да пратите предавање без могућности активног учешћа, пренос је доступан на линку:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/4LNW8WtML7rLKojoz


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести