Семинар за рачунарство и примењену математику, 27. март 2018.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак, 27. марта 2018. у сали 301ф Математичког института САНУ са почетком у 14:15 часова.

Предавач: др Слободан Бабић, Дунав осигурање

Наслов предавања: МЕТОДОЛОГИЈА КРИТИЧНИХ ПОСЛОВНИХ РЕСУРСА (CBR) ЗА УСПОСТАВЉАЊЕ СИСТЕМА УПРАВЉАЊА КОНТИНУИТЕТОМ ПОСЛОВАЊА ОРГАНИЗАЦИЈЕ

Апстракт: У предавању је приказана методологија за увођење система за управљање континуитетом пословања, која је погодна за примену у великим предузећима у земљама у развоју, као и поступак његовог увођења. Развијена методологија базирана је на разумевању  критичних пословних процеса и ресурса потребних за обављање критичних пословних активности. CBR методологија је базирана на стандардима, стандарду ISO22301 и оригиналном проширењу стандардом ISO15944-4 по коме као догађај подразумевамо немогућност обављања пословног процеса услед недоступности одређеног критичног пословног ресурса који изводи пословни субјект. CBR методологија узима у обзир да је могуће изводити пословни процес без обзира на амбијенталне услове, уколико су сви пословни ресурси потребни за обављање посла доступни. Као импликација, на основу методологије CBR, могуће је издвојити и скупове ризика над критичним пословним ресурсима. Препознатим ризицима над критичним пословним ресурсима је могуће управљати у случају појава које угрожавају пословне процесе.


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести