Програм националних стипендија -За жене у науци-, пријаве до 31. марта 2018.

Програм Националних стипендија „За жене у науци“ у Србији, као део истоименог међународног програма, покренут је 2010. године, у партнерству Националне комисије за сарадњу са UNESCO, Министарства за просвету, науку и технолошки развој и компаније L’Oréal Балкан. Од тада се сваке године додељују три стипендије у вредности од по пет хиљада евра, као вид подршке младим, талентованим и посвећеним женама да унапреде свој научноистраживачки рад и подстицај да наставе да се баве науком у Србији.

Нови конкурс је у току и траје до 31. марта 2018. године.

Како конкурисати за националне стипендије "За жене у науци"

У склопу новог циклуса овог програма у нашој земљи поново ће бити додељене три стипендије, свака у износу од 5 хиљада евра у динарској противвредности.

Основане 1998. године, L`ORÉAL-UNESCO награде "За жене у науци", представљају прву међународну награду посвећену женама научницима широм света. Циљ Награда "За жене у науци" је промовисање изузетних жена истраживача које су допринеле развоју науке у свету, одавање признања њиховом научном раду и великим достигнућима. Сваке године, на основу номинација научника из читавог света, жири састављен од најеминентнијих чланова међународне научне  заједнице, додељује пет L`Oréal-UNESCO награда, по једну за научницу са сваког континента.
Лауреаткиње представљају узоре будућим генерацијама и подстичу младе жене широм света да следе њихов пример.

http://www.zeneunauci.co.rs/index.html


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести