Noć muzeja 2009.

Šesta Noć muzeja okupila je pola miliona posetilaca širom Srbije, a Beograd može da se pohvali sa 300.000 poseta, koliko je zabeleženo i prethodne godine, kada je manifestacija oborila sve rekorde.

Različiti komentari mogli su se čuti i uoči manifestacije, ali i nakon što je manifestacija održana.

Većina komentara uglavnom je pozitivna i afirmativna, pa se tako na sajtu B92 može naći simpatičan komentar: “ Redovi su česta slika u Srbiji, ali ne kada je reč o izložbama ili muzejima.”

Ili kao na jednom od mnogobrojnih blogova: “ Pretekli smo sport i estradu. Zajedno. Nikada se u Beogradu nije okupilo više ljudi po jednom osnovu koji je postavljen sasvim zdravo, i ekonomski i civilizacijski. ”

Vrata naše zgrade, na Studentskom trgu, bila su otvorena od 18 sati, a posetioci su izložbu “Računari ili kako je sve počelo” i nekolicinu eksponata posvećenih obeležavanju Međunarodne godine astronomije, pod parolom “Na tebi je da otkriješ svemir”, mogli da pogledaju do 2 sata posle ponoći.  

S obzirom da, kako jedan od mnogobrojnih blogera reče: “ Svaki eksponat traži pažnju, vreme i koncentraciju. ” i : “ Posvetimo se eksponatima na način koji to eksponati zaslužuju. ” deo naših eksponata ostaće izložen u holu zgrade, u zastakljenom delu. Za ostatak većih eksponata potražiće se odgovarajući prostor kako bi se ispoštovali svi zainteresovani koji bi želeli da se podsete kako su računari nekada izgledali i mogli da uživaju tokom cele godine.

Zahvaljujemo svima koji su učestvovali i dali doprinos da se ovakva izložba priredi na našem Fakultetu.

Na mladjima svet ostaje



















Vremenska mašina



Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)