Математички факултет и IBM потписали споразум о сарадњи

Декан Математичког факултета, проф. др Миодраг Матељевић, и директор IBM Србија, Црна Гора и Македонија, Милош Ђурковић, потписали су у уторак, 19. маја 2009. године, петогодишњи споразум о сарадњи (Document of Understanding).

Овим споразумом Математички факултет постаје члан програма IBM Академске иницијативе (http://www.ibm.com/university/academicinitiative) која факултетском особљу омогућава континуирано усавршавање плана и програма предмета, бесплатне најновије алате и софтвере, могућност повезивања са IBM експертима и рада на заједничким пројектима, бесплатну литературу, туторијале, white papers, чланке, обуке, радионице и многе друге могућности предвиђене овим програмом.

Студенти добијају могућност бесплатног приступа IBM производима, најновијим истраживањима и технологијама, учествовања на такмичењима и другим догађајима, сертификације, као и да постану део базе стручног тима којој имају приступ IBM партнери и корисници.

- Потписани споразум део је наше стратегије која ће студентима у Србији омогућити лак приступ најновијим IBM производима и решењима. Ово је само један у низу споразума који је IBM потписао са факултетима и радује нас што видимо да наше научне установе препознају потребу да подрже иницијативе које омогућавају студентима из наше земље да стекну вештине које ће им бити потребне за каријере у мутидисциплинарним областима. Такође је неопходно нагласити да намеравамо да ангажујемо студенте за нашу практичну обуку, чиме ћемо наставити да инвестирамо у неопходно образовање младих људи - рекао је Милош Ђурковић, генерални директор IBM у Србији.


Svaka cast!!!

  • Senad
  • 26. Мај, 2009

Bilo bi lepo da se organizuje neka letnja skola od strane fakulteta.

лепе вести нема шта :)))))

Bice lepo ako se iskoristi ta \"mogucnost povezivanja sa IBM ekspertima i rada na zajednickim projektima\". Do tada se ne treba previse radovati...

Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести